Norges beste på SEO – om foreldreløst innhold

Norges beste på SEO – om foreldreløst innhold

Innholdsfortegnelse

Hvis du vil at innhold skal rangere i Google, må søkemotoren vite om innholdet. Det betyr at du eller en nettside må lenke til dette innholdet.

En kort artikkel om foreldreløst innhold fra Norges beste på SEO.

Google følger disse lenkene og lagrer hver artikkel eller side den finner igjennom koblinger til indeksen.

Da forstår du at det er viktig at du lager kontekstuelle lenker til innholdet ditt.

Det høres såre enkelt ut, men hvis du publiserer mye innhold kan det hende at lenkestrukturen din ikke har høyeste prioritet, dette kan føre til at noen av artiklene dine ikke får lenker.

I denne artikkelen om såkalt foreldreløst (Orphaned Content) fra Yoast, innhold vil vi forklare hvordan du kan fikse dette.

Relatert: Hva er SEO

Definisjon av foreldreløst innhold

Foreldreløst innhold refererer til en nettside eller et innlegg som ikke har noen interne eller eksterne lenker. Dette betyr at innholdet ikke har noen koblinger til andre sider eller innlegg på samme nettsted.

Foreldreløst innhold kan være et problem for både besøkende og søkemotorer. Besøkende kan ha vanskeligheter med å finne annet relevant innhold på nettstedet, mens søkemotorer kan ha problemer med å indeksere innholdet.

Det er flere grunner til at foreldreløst innhold kan oppstå på et nettsted. Det kan skyldes tekniske feil, som for eksempel når en side ikke er riktig lenket til fra andre sider på nettstedet. Det kan også skyldes at innholdet er utdatert eller ikke lenger er relevant, og dermed ikke er blitt oppdatert med nye koblinger.

For å unngå foreldreløst innhold på et nettsted, er det viktig å ha en god struktur og organisering av innholdet. Dette kan gjøres ved å sørge for at alle sider og innlegg har relevante koblinger til andre sider og innlegg på nettstedet. Det kan også være lurt å jevnlig sjekke for foreldreløst innhold og fikse eventuelle problemer.

Det er viktig å merke seg at foreldreløst innhold ikke nødvendigvis er en negativ ting. Noen ganger kan det være hensiktsmessig å ha enkelte sider eller innlegg som ikke er koblet til andre deler av nettstedet. Dette kan for eksempel være tilfelle hvis innholdet er ment å være en frittstående artikkel eller en landingsside for en spesifikk kampanje.

Hva er foreldreløst innhold som Norges beste på SEO snakker om?

foreldreløst innhold

Foreldreløst innhold er innhold som ikke har lenker eller koblinger til andre innlegg eller sider på samme hjemmeside. Resultatet blir at dette er innhold som er vanskelig å finne både for Google og besøkende. Artikler og sider på nettstedet ditt trenger interne lenker for å passe inn i strukturen til nettsiden. Dette gjør innholdet mer tilgjengelig. Legg merke til at alle koblinger i dette tilfellet betyr kontekstuelle lenker.

For eksempel:

Innhold som er koblet fra nettsiden, nettsidekart, kategoriene og tags – men mangler tekstkoblinger, blir dette fortsatt sett på som foreldreløst innhold sier Norges Beste SEO.

Årsaken til dette er at koblinger og lenker gir brukere og søkemotorer kontekst og tilfører mer verdi.

Norges Beste SEO

Hvorfor påvirker foreldreløst innhold SEO din?

For at innholdet på nettsiden din skal rangere så er det ganske åpenbart at Google må vite om det. Søkemotorer følger koblinger og lenker, lagrer alt innhold i indekseringen.

  • Foreldreløst innhold har svært få meningsfulle interne lenker fra andre sider eller artikler til det.
  • Google vil alltid vurdere denne typen innhold som lite viktig.
  • Hvis en artikkel er viktig for deg bør du gjøre det klart for Google og alle som besøker nettsiden din.
  • Link til den spesifikke artikkelen fra en annen artikkel med lignende innhold.

Hvordan opprettes foreldreløst innhold?

Hvorfor påvirker foreldreløst innhold

Når du skriver en ny artikkel, publiserer den, glemmer den, vi du sannsynligvis ikke lenke til artikkelen i nye publiseringer.

  • Er dette en dårlig ide?
  • Det avhenger så klart av artikkelen.
  • Det er uansett en dårlig ide hvis du vil at Google skal finne artikkelen fordi den er viktig.

Sørg for at Google og publikum kan finne det foreldreløse innholdet.

Lag lenker fra innhold som genererer mye trafikk i søkemotorene, dette vil hjelpe Google og publikum til å finne artiklene dine.

Hvordan finner jeg foreldreløst innhold på nettsiden min?

foreldreløst innhold nettsiden beste SEO

Det finnes en rekke verktøy du kan installere som gir deg total oversikt over alt innhold på nettsiden din.

Har du ikke dette installert i dag?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg på vei.

Skal man alltid fikse foreldreløst innhold?

Noen artikler lever godt med foreldreløst innhold. Noen artikler er bare viktig i en begrenset periode. Kanskje man skal arrangere et event eller ha et tidsbegrenset tilbud. Slike artikler er flotte men har kun et lite vindu som aktuelle.

Slike artikler burde du vurdere å slette etterhvert, på en riktig måte selvfølgelig.

Det er viktig å rydde opp på nettsiden din fortløpende.

Konklusjon

Følg med på det foreldreløse innholdet, sier Norges beste på SEO!

Vi har nå vist at det er enkelt å lage foreldreløst og uforståelig innhold hvis du skriver mange artikler. Heldigvis finnes det mange verktøy du kan ta i bruk for å holde deg oppdatert. Med disse verktøyene kan du sjekke hvilke artikler som er foreldreløse og legge til lenker til annet viktig innhold på nettsiden din.

På denne måten finner Google og brukerne dine det på en enkel måte.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om nettsiden din.

Vi hjelper deg gjerne på vei med de rette verktøyene som vil gjøre nettsiden din mer synlig med søkemotoroptimalisering.

Hilsen, Norges beste på SEO.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Andre artikler
GOOGLE ANALYTICS
Hva er Google Analytics?

Google Analytics er en kraftig webanalysetjeneste som gir innsikt i hvordan brukere samhandler med nettsteder og apper. Implementering av Google Analytics kan være en utfordring

Les mer »