Fotografering

Fotografering

Fotografering er et av de mest effektive verktøyene innen markedsføring. Profesjonelle bilder vil bidra til å skape en visuell tilstedeværelse innen alle kommunikasjonsplattformer. I dagens digitale verden er bilder av høy kvalitet helt avgjørende for å formidle informasjon raskt og effektivt. Profesjonelle bilder spiller en viktig rolle når bedrifter skal nå ut til målgruppen sin.

 

arrow down

Kvaliteten på bildene vil reflektere kvaliteten på nettsiden. En bra nettside blir veldig mye enklere å lage med riktig materiale. Med egne bilder får en nettside fort mye mer personlighet og autentisitet, kontra en nettside med generiske bilder. 

“Kjipe bilder, kjip bedrift”

Automester Diagnose 13

Ulike fototjenester for bedrifter

Det er mange ulike typer bilder en fotograf kan ta. Uansett hvilken næring bedriften driver er det alltid noe som kan fotograferes. Bilder skaper forventninger. De viser kundene hva slags bedrift de har med å gjøre og hvilken verdi de kan skape.

Det er ikke bare kommunikasjonskanalene som har stor nytte av profesjonelle bilder. Bilder er meget nyttige når du sender inn artikler eller pressemeldinger til aviser eller andre publikasjoner. Med overbevisende bilder blir det mye lettere for deg å bli lagt merke til av både redaktører og lesere. Grunnen til at dette blir nevnt først er for å forstå viktigheten av profesjonelle bilder for bedrifter, ettersom bildene kan bli brukt av andre publikasjoner. 

Pressebilder og bildebank

Du får mulighet til omtale og bilde i lokalavisen, eller i riksmediene gratis, men har ikke gode nok bilder.

Alle de ulike bildene som er beskrevet her kan sikre at du har en solid bildebank. Med en bildebank kan du raskt finne de riktige bildene til hvert enkelt budskap. Med en oppdatert bildesamling holder du dessuten innholdet friskt og relevant i dagens digitale landskap. Med den rette bildebanken på plass kan du skape flotte bilder som vekker oppmerksomhet og engasjerer målgruppen din.

Elvenhoy Gartneri 29
1 1

Portretter av ansatte

Ansatte på arbeidsplassen er en viktig del av bedriftens identitet. Et profesjonelt portrett gir de ansatte en visuell fremstilling av hvem de er, sier noe positivt om jobben deres og bidrar til å skape en følelse av tilhørighet på arbeidsplassen.

 

Fordelene med profesjonelle portretter av de ansatte er mer enn å bli oppfattet profesjonell og seriøse. De kan brukes i markedsføringsmateriell, på sosiale medier eller til og med som en del av interne merkevarekampanjer for å gi potensielle kunder eller klienter en følelse av hvem selskapet er og hva det står for. 

Profesjonelle portretter gjør det enklere for folk utenfor organisasjonen å få en umiddelbar følelse av hvem dere eller du er uten å måtte møtes personlig.

 

Som nevnt skaper bilder troverdighet og tillit. Gjennom bilder av ansatte, produkter og tjenester får kundene et innblikk i hva som gjør bedriften din unik. Det gir dem mulighet til å knytte ansikter til navn og lære mer om hvem som står bak virksomheten. Dette skaper vil senke terskelen hos potensielle interessenter for å ta kontakt eller oppsøke bedriften. 

Elvenhoy Gartneri 48

Områdefoto og dronefoto

Bilder fra lokalområdet er en effektiv måte å vise hvor bedriften holder til og for å engasjere potensielle kunder og bygge relasjoner med dem på.

Dronefoto er blitt mer vanlig ettersom droner har blitt mer tilgjengelig. Fremveksten av nyere kamerateknologi har gitt dronene et kamera som gir et bra bilde med høy oppløsning. Dette har gjort at oversiktsbilder fra luften har blitt mye billigere enn det var før. 

Situasjon og miljøbilder

Situasjonsbilder er bilder som skildrer en bestemt scene eller situasjon. De kan brukes til å formidle en følelse, en setting, et konsept eller en idé på en visuell måte. For bedrifter er det viktig å ha profesjonelle situasjonsbilder for å skape en polert og profesjonell tilstedeværelse. Situasjonsbilder gjør det mulig for bedrifter å representere varemerket sitt visuelt og skape kontakt med potensielle kunder, produkter eller tjenester. Bilder kan bidra til å bryte opp teksttungt innhold og gjøre det mer interessant å lese. I tillegg kan overbevisende situasjonsbilder bidra til å øke bedriftens troverdighet ved å fremheve deres unike tilbud. 

Automester Mekkv2 37
KORIANDER HIGQ 1

Produktfoto

Produktfotografering av høy kvalitet kan bidra til å skape en engasjerende tilstedeværelse på nettet for en bedrift og gi kundene detaljert informasjon om produktene de vurderer å kjøpe. I tillegg hjelper profesjonelle produktbilder bedrifter med å vise frem produktene sine fra sin beste side og skille seg ut fra konkurrentene.

 

Gode produktbilder kan også brukes i trykte medier som kataloger, brosjyrer og brosjyrer, eller til og med i fysiske butikker, der kunder kan få et bedre inntrykk av produktet før de tar en kjøpsbeslutning. Bruk av bilder av høy kvalitet har vist seg å øke salget betydelig, noe som gjør det klart at investering i profesjonell produktfotografering er avgjørende for suksess. 

GMB

Bilder er et av de viktigste elementene i en bedrifts Google My Business-profil. Profesjonelle bilder gir kundene en nøyaktig fremstilling av bedriftens produkter og tjenester. De kan også brukes til å fremheve viktige aspekter ved bedriften, for eksempel logoen, butikkfronten eller de ansatte. Noe av det første vi gjør for våre kunder er å oppdatere GMB. Dette er et enkelt grep å gjøre ettersom GMB er i bunn og grunn en oppføring i Google. 

 

En profil med gode bilder har større sannsynlighet for å tiltrekke seg kunder enn tilfeldige bilder som er tatt med en telefon, noe som gjør det viktig for bedrifter å investere i bilder av høy kvalitet. Profesjonelle bilder på profilen din gir dessuten potensielle kunder et bedre inntrykk av hva du har å tilby. Et godt visuelt uttrykk får bedriften din til å fremstå som mer pålitelig og troverdig, noe som øker sannsynligheten for at kundene blir lojale kunder.

Butikkfront

Q&A

Adseo concept ikoner
Hvorfor benytte en fotograf for enkle portrettbilder?

Gjennom å benytte en dyktig fotograf til å ta ansattbilder gir deg bilder av ypperste kvalitet med et naturlig uttrykk. En erfaren fotograf bidrar til planlegging og organisering av fotograferingen, gir verdifulle råd og veiledning angående gjennomføring og bildestil, og besitter den nødvendige kunnskapen som gir bildene et helhetlig og gjennomført utseende som passer perfekt for din bedrift.

  • Tenk over hvilket budskap du ønsker å sende med bildene dine og hvordan de skal brukes i ulike markedsføringskampanjer eller reklamemateriell. Du kan også bla gjennom porteføljene til ulike fotografer for å få et inntrykk av de ulike stilene som er tilgjengelige før du bestemmer deg. 
  • Redigering er vanligvis inkludert i profesjonelle fototjenester og kan omfatte alt fra enkle fargekorrigeringer til mer komplekse bildemanipuleringsteknikker som retusjering eller sammensetting av flere bilder til én scene. Til syvende og sist avhenger det av hvilken type redigering som kreves for hvert enkelt prosjekt, så det er best å diskutere dette med fotografen.

Vil du snakke med oss om kommunikasjon?

Ta kontakt for god kommunikasjon. Benytt deg av kontaktskjemaet, så lover vi å gi deg en ærlig vurdering.

adseo per farge1

Per torgersen

innholdsprodusent

Ta kontakt idag

Bruk skjemaet for å komme i kontakt med oss

ADSEO AS / Org nr: 916 870 337
Martin Linges Vei 25, 1364 Fornebu (Oslo)
+47 958 88 337
hei@adseo.no